دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
قناعتی:

لزوم اولویت‌بندی واکسن/ صدمات  ماندگار کرونا کم است

رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای استان تهران گفت: باوجود این که ویروس کرونا تمامی اندام‌های بدن را درگیر می‌کند اما صدمات ماندگار آن بسیار کم است.
کد خبر : 516394
Dr. Hossein Ghanaati - 22 August 2016 - Photo Mehdi Keyhan_7965.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا  حسین قناعتی رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای استان تهران در سومین نشست  ترویج علم  با موضوع بررسی آخرین دستاوردهای حوزه واکسن کرونا که پیش از ظهر امروز به صورت آنلاین برگزار شد، بیان کرد: کرونا تجربه جدیدی است که در تاریخ بشریت سابقه نداشته است. رفتارهای ویروس کرونا در مقایسه با ویروس‌های دیگر بسیار متفاوت است. این ویروس در بدن فرد مصونیت ایجاد نمی‌کند و امکان ابتلای چند باره در آن وجود دارد. 


وی افزود: باوجود این که غافل‌گیری در خصوص همه‌گیری کرونا قابل‌قبول است اما نباید به این غافل‌گیری دامن زد. هدف کنترل بیماری است و برای این کار باید اقدمات پیشگیرانه را به صورت کامل رعایت کرد. واکسن کور سوی بشر است اما تاکنون واکسنی برای کرونا تأیید نشده است. پزشکی علم مبتنی بر شواهد است و باتوجه به رفتارهای عجیب و غریب کرونا نباید تنها به واکسن امیدوار شد، باید منطقی عمل کرد.


رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای استان تهران گفت: نباید از روش‌های دیگر عقب افتاد، روش‌های ساده‌تر از واکسن نیز برای کنترل کرونا وجود دارد. اگر هر دو طرف ماسک بزنند، احتمال انتقال 1.5 درصد است و اگر فرد مبتلا قرنطینه شود، حداکثر دو نفر را آلوده می‌کند. این در حالی است که اگر این فرد قرنطینه نشود، می‌تواند تا 420 نفر را آلوده کند.


قناعتی  با بیان یکی از راه های مقابله با کرونا مشخص کردن آسیب‌پذیری افراد در برابر این ویروس است، مطرح کرد: گزارش‌ها نشان می‌دهد ویروس کرونا صدماتی جدی‌تر از ویروس آنفلوانزا به بدن وارد نمی‌کند. باوجود این که این ویروس تمامی اندام‌های بدن را درگیر می‌کند اما صدمات  ماندگار کرونا بسیار کم است.


وی در خصوص اولویت‌بندی واکسن‌ها افزود: وقتی منابع محدود است، اولویت‌بندی کاری درستی است. وقتی واکسن کرونا ساخته شود، ابتدا باید به افراد چاق، بالای 65 سال و مبتلا به فشار خون و بیماری‌های دشوار مانند سرطان تزریق شود. وزارت بهداشت در خصوص  واکسن آنفلوانزا چنین روشی را پیش گرفته که کار بسیار درستی است.


رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای استان تهران گفت: مقالات علمی بسیار زیادی در خصوص کرونا در کشور منتشر شده که تنها 30 یا 40 مورد از آنها کاربردی و موثر اعلام شده است. این امر نشان از ضعف مدیریتی می‌دهد. وزارت بهداشت باید این وضعیت را مدیریت می‌کرد و به دانمشندان و پژوهشگران خط می‌داد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب